divendres, 27 d’octubre del 2017

CRÒNICA DE LA RUTA AL MONDÚVERUN SOMRIURE UNIVERSAL


Havíem sigut porucs. Massa temps.  A casa estant observàvem el Mondúver i el temíem. Temíem no poder acariciar el seu rostre i inventàrem un seguit d'excuses infinites. Érem ingenus. Extremadament  ingenus.

L'havíem envoltat per tots els costats. L'havíem fotografiat des de tots els angles possibles. Però érem excessivament timorats i no ens decidíem.

Passaven els dies. S'escolaven les hores inexorablement. Ens fèiem vells i les oportunitats s'esgotaven. I diguérem prou


Un diumenge d'un estrany mes d'octubre començàrem la pujada pel camí que voreja la prehistòrica cova del Parpalló. Hem de reconèixer que  havíem dormit neguitosament entre la remor d'un inesperat plugim i  el soroll d'insomnes cotxes que tornaven a casa. Marxàvem cautelosament, mesurant mil·limètricament l'energia. Férem petites aturades  per evocar el remot passat d'aquesta terra i, secretament, descansar. De tant en tant aixecàvem la vista i divisàvem el Mondúver. Sòlid, vigorós, fascinant.


El relaxant passeig pel bosquet del barranc de la Caldereta ens va reconfortar i enfortir. Com si haguérem begut un màgic beuratge, vam escometre la pista forestal que menava al cim amb una admirable lleugeresa. Recorrérem els primers quilòmetres amb una rapidesa inusitada. El  temps, tot s'ha de dir, ajudava. I molt. Uns metres abans de desviar-nos per una empinada senda, recentment recuperada, començàrem a notar els primers símptomes de feblesa en les nostres cames.

Però la flaire de l'aromàtica pebrella i sajolida ens donà l'empenta necessària per salvar el costerut caminoi. En tornar a la pista inspiràrem profundament. Davant nostre s'obria una pujada descomunal. Aleshores prenguérem un glop de la nostra màgica medicina: el paisatge. L'inspiràrem profundament i els nostres cossos reaccionaren miraculosament. Sense adonar-nos-en, estàvem enfilant-nos per un altre tram de senda. Bella, preciosa i seductora, transcorria entre petits boscos de coscoll. Inesperadament  aguaitàrem una de les incomptables antenes que fereixen el Mondúver. Érem a prop.

En incorporar-nos novament a la pista forestal ens topàrem amb un vesper d'antenes de variables dimensions. Semblàvem a la NASA, tot i que mai no hi havíem anat. 


Abans de coronar el cim férem una respectuosa genuflexió. Volíem honorar l'emblemàtica muntanya de la Safor. Sobtadament ens sentírem alliberats. Havíem pagat el deute que teníem amb el Mondúver i ell ens havia recompensat satisfactòriament, com sols ho podien fer els llocs màgics i fabulosos.Esmorzàrem dispersats entre els diversos plecs de la muntanya, protegint-nos del vent, suau però fred. La mistela ens va fer entrar en calor. Calia, potser més que mai, immortalitzar el moment, immortalitzar l'instant en què ens desprenguérem de les nostres pors. 

Després recorrérem la cresta del mont. Gaudírem d'una vista impressionant mentre deteníem el rellotge. Satisfacció absoluta alterada quan examinarem més enllà de l'horitzó i divisàrem un dolç neguit en forma de núvol d'estranya forma.Tinguérem, allí estant, temps de riure, temps d'enraonar i de signar en el llibre dels reptes aconseguits. Havíem guanyat el Mondúver. L'havíem fet nostre. Per sempre.


El descens fou una festival de sensacions diverses, contradictòries, però afalagadores. Ens adelitàvem  de cada pam de terra, de cada pam de cel, de cada pam del temps.
Quan aplegàrem als cotxes portàvem dibuixat en la nostra cara, un somriure. Un somriure universal que continuà mentre dinàvem, que prosseguí durant tot el dia i que continua, potser, encara hui.

Daimús, 27 d'octubre de 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada