dimecres, 11 d’octubre del 2017

CONVOCATÒRIA I SINOPSI DE LA RUTA AL MONDÚVER





El cim del Mondúver pel Parpalló

( LA SAFOR)

DATA:                    22 d'octubre 2017

LLOC DE TROBADA:Ronda Sud ( Daimús)

HORA:                     7,45 h. del matí. Eixida 8 h.

DIFICULTAT:           MODERADA i un poc més.

DESNIVELL:             Ho consultem més endavant.
QUILÒMETRES:        10,5 aprox.

TEMPS ESTIMAT:     4 - 4,30 hores

INSCRIPCIÓ:            fins dimecres 18 d'octubre a    

                              margegros@gmail.com 

 

SINOPSI  DE LA RUTA
S'han acabat les excuses. Ja és hora de retre-li homenatge. Amb calma, s'ha d'ascendir l'emblemàtica muntanya saforenca. Era una assignatura pendent. Quasi deu anys de senderismes per les comarques centrals, i no havíem ascendit a un dels referents de la Safor, a un punt totèmic, que atrau la nostra mirada, que ens empeny a fer els seus 841 metres i deixar-se dur per la immensitat de les vistes que ens regala el seu cim. Doncs bé, ha arribat el moment, cal assumir el repte i pujar a un dels dos massissos màgics de la comarca, el Mondúver.



Arranca la ruta en el Centre d'interpretació de la cova del Parpalló-Borrell. Per la pista forestal de la Caldereta anem muntant fins arribar a un altre lloc màgic de la Safor, la cova del Parpalló. Agafem una senda que s'obri a l'esquerra. Després d'un breu ascens per camí de terra pedregosa i solta, la sendeta es fa plàcida, agradable, ombrívola.




 Anem cap a ponent pel barranc de la Caldereta. La senda es fa novament pista. A la nostra esquerra, les urbanitzacions de la vall de la Drova; a la dreta les parets del Mondúver. Arribem a un recolze molt pronunciat. Des que hem començat, fins ací, hem fet uns 2600 m. Hem arribat al principi de la pista forestal de la Drova. Arranca la pista asfaltada, un poc dura i aspra, que, sense treva, ens portarà cap al cim, 2700 metres dels més feixucs que puguem recordar. Però es poden fer, a poc a poc, xano-xano.




     



 Podem arribar fins al portet de l'Almaiçola, o, un poc abans, reduir uns quant metres per la recuperada senda primitiva. Respirem, recuperem forces; el nou paisatge que se'ns obri cal gaudir-lo amb deteniment. 








Els metres finals, un continu ziga-zaga per anar fent més suportable l'ascens, es fan eterns: les antenes es veuen, són a tocar. Ja les veiem. Ja hi som. Ja hem arribat als 841 sobre el nivell de la mar. Però deixem l'esforç de costat. 







 Tenim tot el Mediterrani als nostres peus, tota la comarca de la Safor, les serralades alacantines, la vall d'Albaida i la Costera, les dues Riberes, València, l'Albufera... Som a tocar del cel. Mirem. Escoltem el silenci, el xiulet del vent, el cant del grill. Gaudim!





L'assegurança col·lectiva contractada per l'Associació Cultural Marge Gros dóna cobertura a aquelles persones que han pagat la quota anual de 2017. Si la voleu tenir en aquesta excursió, el cost serà de 5€. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada