dimecres, 19 de novembre del 2014

LA BANCA QUE NECESSITEM. PRESENTACIÓ.




PRESENTACIÓ I CONFERÈNCIA
Divendres 21 de novembre, a les 20 h.
Casa de Cultura de Daimús

La banca que necesitamos.
 De la crisis bancaria a la banca ética. Una alternativa socialmente responsable
a càrrec de
Joan Ramon Sanchis Palacios,
catedràtic d’Administració d’Empreses de la Universitat de València i director de l’ Institut Universitari d’Economia Social i Cooperativa.




Joan Ramon Sanchis Palacios ( Gandia ) és catedràtic d’Administració i Direcció d’Empreses a la Universitat de València,  director  de l’Institut Universitari d’Economia Social i Cooperativa i professor titular de la Universitat del Departament de Direcció d’ Empreses Juan José Renau Piqueras. Autors de nombrosos llibres, en l´ultim que hui presentem analitza la influència que ha tingut el comportament i l’evolució de la banca en el desencadenament de l’actual crisi  i la seua proposta d’una banca alternativa, la banca ètica, que pot contribuir a la seua superació.
La banca socialment responsable, caracteritzada per la transparència, les inversions en projectes socials i mediambientals, el caràcter democràtic i participatiu, la igualtat entre els treballadors pertanyents a les entitats, i la proximitat real, esdevé una alternativa realment interessant davant la realitat que ens ofereixen els bancs tradicionals.  Aquests es caracteritzen per tot el contrari: opacitat en les seues inversions, especulació amb elements de primera necessitat, com els aliments o l’habitatge, i  per la nul·la voluntat per tindre cura amb el territori o amb la població (inversió en armament, en empreses contaminants…).



Algunes de les seus publicacions són :
·         Sanchis Palacio, J.R., Fajardo García, G. y Campos Climent, V. (2006): Las secciones de crédito de las cooperativas agrarias de la Comunidad Valenciana. Análisis estratégico sobre su situación actual, nuevos retos y estrategias futuras.
·         Sanchis Palacio, J. R. (2006): El papel del agente de empleo y desarrollo local en la implementación de las políticas locales de empleo y en la creación de empresas en España.
Estudio empírico y análisis comparativo entre CC. AA., Colección Informes y Estudios, Serie Empleo núm. 26.
·         Sanchis, J. R., Cantarero, S. i Campos, V. (2003): El agente de desarrollo local en la creación y desarrollo de empresas.
·         Sanchis, J.R. y Camps, J. (2002): Dirección Estratégica Bancaria.
·         Sanchis, J.R. (2001): Dirección Estratégica de Empresas Cooperativas.
·         Sanchis, J.R. y Otros (2000): Manual de agentes de inserción sociolaboral.
·         Sanchis, J.R. y Ribeiro, D. (1999): Creación y Dirección de PYMEs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada