dimecres, 6 de novembre del 2019

SINOPSI ESTRET DE LES AIGÜES EN TEMPS DE TARDOR


L’ESTRET DE LES AIGÜES EN TEMPS DE TARDOR

Lloc
Bellús - El Genovés
Data
17 de novembre
Distància
12 km aprox.
Recorregut
Semicircular
Durada
4:30 h aprox.
Grau de dificultat
Baix

HORA DE TROBADA:    7:45 h
LLOC:                                  RONDA SUD DE DAIMÚS


SINOPSI
És temps de tardor, de fulles grogues que ballen al ritme del vent, que es dipositen a terra per teixir belles catifes multicolors. 


     Tornem una altra vegada a l’Estret de les Aigües, allà on les aigües de la Vall d’Albaida foraden la serra Grossa per a passar a la Costera en busca de la mar. Part de la ruta d’aquest novembre ja la recorreguérem el gener de 2011, però enguany farem una variant i, a més, en una època especial, quan la tardor es muda amb tots els seus colors. 


     Eixirem del poble de Bellús tot passant primer per la plaça i el palau de Bellvís. Seguirem pel terme a buscar la presa del pantà. Després resseguirem el riu Clariano i arribarem al paratge de l’estret: cova de la Petxina i cova Negra (aixopluc de l’home de Neandertal), els assuts i el patrimoni hidràulic, i, especialment, el paisatge que ens regalarà la vegetació de ribera. 



      

















En la zona del molí de Guarner, travessarem a la riba dreta del riu per arribar, ja en terme del Genovés, a la bella xopada de l’Alboi





     Desfarem el camí i entrarem a Bellús, no sense abans contemplar el llavador perfectament conservat. Mentre tornarem a casa, en la retina segurament quedarà una cosa, el groc del paisatge. Tardor.








L'assegurança col·lectiva contractada per l'Associació Cultural Marge Gros dona cobertura a aquelles persones que han pagat la quota anual. Si la voleu tenir en aquesta excursió, els cost serà de 5 €

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada