dilluns, 13 d’agost del 2018

RUTA D'AGOST 2018. RUTA DEL MARGE GROS


 PER L'OMBRIA DEL BENICADELL

( LA VALL D'ALBAIDA)


LLOC:                       Beniatjar

DATA:                       25 d'agost de 2018

LLOC DE TROBADA:  Ronda Sud ( Daimús)

HORA:                       Eixida 17,30 h.

 

DIFICULTAT:
BAIXA
QUILÒMETRES:
8 aprox.
TEMPS ESTIMAT:
3 HORES
DESNIVELL:
Caminarem entre els 650 i 700 m.s.n.m.
 Informació: margegros@gmail.com


(Després, podeu portar menjar i soparem a la zona de la Casa dels Guardes. Una nevereta no vindrà malament per a refrescar-nos.)


SINOPSI
Si llegim Benicadell, pensem ràpidament en la ruta que ens porta de la casa forestal de les Planisses fins al cim, tot fent un alt en la nevera, ruta que Marge Gros ha recorregut dues vegades. Doncs bé, de rutes per aquesta serra emblemàtica, n’hi ha moltes, i la que us proposem és una combinació d’algunes d’elles. Senzilla, variada, fàcil, grata, i amb certs trams ombrívols.
   El punt de partença és la mateixa casa del forestal, a la Planissa. Des d’ací, a l’esquerra agafem un senderol que pot passar desapercebut. Aquest rodeja un turó, al cim del qual hi ha la nova casa forestal que destaca pel seu color verd. La ruta és molt plàcida, anem entre pins gegantins que se salvaren del foc en la dècada dels noranta. Arribem a un punt en què, si seguirem, la ruta arribaria a la font de la Gota; però nosaltres agafarem un desviament que ens apareix a la dreta. De sobte veiem la cara nord del Benicadell, bella, neta, majestuosa. Seguim avant per la sendeta. En arribar al camí que puja a la casa forestal, nosaltres girem a l’esquerra, i en un tres i no res baixem la pista forestal que ens és familiar. Deixarem a l’esquerra el desviament al corral de Rosa i el Regall o a les Marjaletes. A l’esquerra del Benicadell tindrem la vista de la Safor, de la zona que ja ens és familiar de les neveres de Salem i el port de Beniarres, el pantà...       Arribats a la pista forestal, girem a l’esquerra, la resseguim un centenar de metres tot passant pel desviament que ens puja al cim del Benicadell. Un quilòmetre més cap al sud-oest, a mà dreta un senyal ens indica la baixada a Beniarjar o al nostre següent punt d’interés, les Fontetes de Beniatjar. La pista torna a fer-se una senda encisadora i melangiosa: restes d’antics bancals, esquifits arbres fruiters, oliveres mig abandonades i figueres, un antic mas enderrocat, amb part dels murs encara dempeus i la seua era.

 Ací, en el mas, el camí es bifurca, a l’esquerra baixaríem al poble, i a la dreta el caminet ens porta per una verda zona d’ombria a les Fontetes, amagat, però net i acollidor paratge amb bancs per a reposar, altius xiprers centenaris i una fonteta per on encara raja un filet d’aigua. 

   Arribats en aquest punt, la ruta pot allargar-se uns 2km si volem seguir un poc més per la zona boscosa. Nosaltres optarem per pujar els 500 metres que ens porten al punt des d’on hem iniciat la ruta, a les Planisses. Haurem fet una ruta circular, d’aproximadament 8 km.   Com ja hem dit, rutes pel Benicadell, n’hi ha moltes, i la d’avui segur que no ens decebrà. Sols cal desitjar que la vesprada de finals d’agost ens siga benèvola i que la calor no ens aprete massa.  

 L'assegurança col·lectiva contractada per l'Associació Cultural Marge Gros dóna cobertura a aquelles persones que han pagat la quota anual de 2018. Si la voleu tenir en aquesta excursió, els cost serà de 5

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada