diumenge, 20 de maig del 2018

CONVOCATÒRIA I BREU SINOPSI RUTA AL XARPOLAR


EL XARPOLAR DES DE MARGARIDA

( LA MARINA ALTA I EL COMTAT)


LLOC:                       Margarida

DATA:                       26 de maig de 2018
LLOC DE TROBADA:  Ronda Sud ( Daimús)
HORA:                       Eixida a les 7,30 h.

DIFICULTAT:
MITJANA
QUILÒMETRES:
10 aprox.
TEMPS ESTIMAT:
Tot el matí
DESNIVELL:
300 m.



Dissabte 26 de maig de 2018 pel matí (fet insòlit en les rutes de Marge Gros) caminarem des de Margarida fins al Xarpolar. Serà un viatge a través de l'Edat del Ferro Antic, del món ibèric i els inicis de la dominació romana. Ho farem de la mà d'Ignasi Grau Mira, professor del Departament de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga i Filologia Grega i Llatina de la Universitat d'Alacant, responsable del treballs d'excavació de l'"oppidum" ibèric del Xarpolar.
 Una data inusual per a una ruta fascinant i amb l'al·licient  d'estar gratament acompanyats per "La Roca. Associació Cultural de la Vall d'Alcalà", "Atzaïla, Associació Cultural-Pego", la "Unió Cultural d'Amics de la Vall de Gallinera" i  el " Centre Excursionista de Pego".
Des de Margarida ens dirigirem al camí del Racó de la Sort i, a través de zones abancalades, aplegarem a un pineda. Continuarem fins que agafem el sender, al racó dels Matxos, que mena al Xarpolar. En poc més d'una hora de caminada, estarem preparades per a assaborir dels vastos coneixements d'Ignasi Grau sobre el passat d'aquest impressionant lloc. No tindrem pressa. Aprofitarem l'estada per a gaudir del passat i del present, tot i sorprenent-nos d'un magnífic paisatge.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada