divendres, 9 de febrer del 2018

SINOPSI DE LA RUTA A LA MARJAL DE LA SAFORLA MARJAL DE LA SAFOR L’hora de trobada serà les 8 del matí a la Ronda Sud de Daimús.
(Les persones que vulguen poden anar al carrer Ribera Baixa de la platja de Gandia, al costat de la carretera de Xeraco.)

Data
4 de març
Localitats
Gandia-Xeresa
Grau de dificultat
Baix
Recorregut
12000 m. Circular
Durada
4:30 aprox.
Desnivell
cap

Neva als cims de les muntanyes. Plou a bots i barrals a la Safor. L’aigua corre pel llit del riu d’Alcoi, baixa rabent pels barrancs, brolla als ullals, emplena la marjal. Anuncia un novell mantell verd. És hora, doncs, de reprendre les rutes. I què millor que endinsar-nos en la marjal de la Safor, entre els termes de Gandia i Xeresa, entre el massís del Mondúver i la platja? 
Nova ruta a tocar de casa, propera, però no per això coneguda. Ans al contrari, sembla que és un lloc llunyà, apartat. És un paratge que no ens deixarà indiferents. Ens podrà entristir veure la punyent acció de l’home: les urbanitzacions, els soterraments, el paisatge transformat, envaït per una flora i una fauna estranyes i pel plàstic omnipresent. Però la seua bellesa també ens meravellarà, ens sorprendrà, ens encisarà. Bella és l’entrada a la marjal pel llarg túnel d’eucaliptus gegants. Bell és el Mondúver emmirallant-se entre les aigües de la marjal i dels seus ullals i séquies. Sorprenent és l’alqueria del Duc i el seu entorn, amb els ullals de l’Estany i de la Perla. O l’ullal de la Creueta. Encisador és, també, el passeig per la passarel·la de la marjal de Borrons. Bell és l’espai ampli de joncs, de bova i de cel. Si veniu, la marjal no us deixarà indiferents.A aquelles persones que vulguen saber-ne més els proposem la lectura grata i detallada de la ruta 32 del llibre El Mondúver a un tir de pedra, d’Òscar Martí i Calafat i Vicent Cervera i Peiró.

L'assegurança col·lectiva contractada per l'Associació Cultural Marge Gros dóna cobertura a aquelles persones que han pagat la quota anual. Si la voleu tenir en aquesta excursió, el cost serà de 5€.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada