divendres, 25 de maig del 2012


CONVOCATÒRIA OFICIAL
II RUTA URBANA: VALÈNCIA

Data:                    3  de juny de 2012.
Lloc de trobada: Estació de Renfe de Gandia.
Hora:                    El tren ix a les 7’55, per tant hem d’estar allí amb temps suficient per comprar els bitllets (aprox: 7,45 ).
Localitat:              València, centre històric.
Temps estimat:     Tot el matí.
Dificultat:              Inexistent.
Reserva de dinar: margegros@gmail.com    fins dimecres 30 de juny.
( Si alguna persona vol anar amb cotxe, o acudeix des de       València, el punt de partida de la ruta serà a l’eixida de             l’ Estació del Nord, a les 9 del matí )

València no ens la podem acabar en un dia; ni en dos tampoc. Per això enguany oferim València I. La proposta de visita al Cap i Casal es centra bàsicament en la València gòtica, aquella que naix amb Jaume I, que eixampla Pere el Cerimoniós, i que té el seu moment àlgid al llarg del segle XV, amb grans arquitectes com Baldomar, Pere Balaguer i Pere Comte, que transformaran la fisonomia de la ciutat islàmica. 


Partirem de l’Estació del Nord (de la RENFE) cap a la plaça del Mercat on comentarem els tres edificis que el lloc siga únic: el Mercat Central, l’església dels Sants Joans i la Llotja, edifici Patrimoni de la Humanitat. Tot seguit veurem la Plaça Redona (si ja han acabat les obres de restauració) i la plaça de Lope de Vega amb l’església de Santa Caterina. 


Si s’acompleix el temps previst i anem a bon pas, podrem esmorzar a la plaça de la Reina. El següent punt és la Seu (solament la veurem per fora): el Micalet i la porta dels Ferros, la sala Capitular, el carreró de la Barcella, la porta de l’Almoina (amb la llegenda de les donzelles lleidatanes), la capelleta de Jaume I amb el retaule gòtic, i, finalment la porta dels Apòstols (on es reuneix cada dijous el Tribunal de les Aigües).



 Estem a la plaça de la Mare de Déu, al cor de la ciutat. Veurem els vestigis del la ciutat romana, l’Almodí (el primitiu magatzem de gra), i la Generalitat. Passarem pel palau de Benicarló, o dels Borja, i per la torre del Salvador (l’única torre romànica, la més vella de la ciutat). 




Ens aplegarem a les torres de Serrans. Pel carrer dels Cavallers anirem al portal de la Valldigna, un carreró apartat, minúscul, però ple d’història, on acabaren el recorregut. I si ens dóna temps i no estem cansats de tanta història podrem acostar-nos al que fou La ciutat de les fembres pecadrius


Desfarem camí pels carrerons estrets i sinuosos de la València medieval per anar novament per davant de la Llotja a buscar bones menges al restaurant Carosel, al carrer de la Taula de Canvis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada