diumenge, 10 de març del 2019

CONVOCATÒRIA I SINOPSI RUTA A LA FONT FREDALA FONT FREDA
DES DE
 CARRÍCOLA


LLOC:                       Carrícola

DATA:                       24 de març de 2019
LLOC DE TROBADA:  Ronda Sud ( Daimús)
HORA:                       Eixida a les 7:30 h. 

GRAU DE DIFICULTAT:
BAIXA/MITJÀ
TEMPS ESTIMAT:
4.30 h aprox.


QUILÒMETRES:                            11 aprox. Circular


SINOPSI

El Benicadell, a cavall entre les comarques de la Vall d'Albaida i el Comtat, és un fantàstic espai natural aprofitat des d’antic per l'home: castells musulmans, corrals, fonts, forns de calç, carboneres, marges de pedra seca, bancals i neveres.  Marge Gros, en els seus deu anys de camí, ja ha recorregut aquesta serralada: el castell d’Aialo, les penyes Llúcies, el seu cim i algunes de les seues neveres (com la del Paller), la ruta artística de Carrícola, o, l’estiu passat, la ruta vespertina per ombria. Però el Benicadell encara no ens l’acabem. La proposta d’aquest mes de març és una ruta circular, variant del SLV-118, que tot i començar i acabar a Carrícola, té com a punt de referència la font Freda de Bèlgida i la nevera de Diego. Comencem l’aventura, eixim des de l’aparcament habilitat a l’entrada de Carrícola. Busquem la zona del calvari on van apareixent-nos algunes de les expressions artístiques que ja contemplàrem a bastament el setembre de 2013. Anem fent via cap al castell de Carrícola, cosa d’uns 1000 m un poc costeruts.En passar la torre militar, arribem a una pista forestal i girem a l’esquerra. Prompte ens trobem la font del Melero. A la seua dreta s’obri una sendeta que tot fent ziga-zaga ens puja fins a altra pista forestal (la que travessa el Benicadell des d’Atzaneta fins a les Planisses i, més enllà, al port de Beniarrés).
 Quasi enfront, ben senyalitzada, s’obri altra pista que ens indica el camí cap al corral de Penalba i la nevera de Joaquim. Ens trobem al bell mig d’una foieta, verda de pins, i ratllada de marges de pedra. Tenim vistes sobre la Mariola. Ens sorpren una construcció singular, un colomer, relacionat amb activitats cinegètiques. Prompte assolirem el corral i la nevera de Diego, principal cruïlla de camins del Benicadell.Agafarem la pista de l’esquerra que voreja l’alt de la font Freda (805 m). Comencem a baixar poc a poc fins a enllaçar novament amb a la pista de la font Freda, o del Benicadell, just davant d’una gran creu. Girarem a la dreta fins a la font Freda, en terme de Bèlgida, bella àrea recreativa que convida al descans a l’ombra de la seua xopada.


Al costat mateix de la font hi ha un senderol que es dirigeix a un mirador sobre la vall d’Albaida. Començarem a baixar novament fent ziga-zaga, cosa de 2000 metres. Passarem per les restes d’un forn de calç.  


Aplegarem novament a la pista primera. Girarem a l’esquerra tot deixant a la nostra esquena Otos i tenint com a referent el castell de Carrícola. A uns 1500 metres, a la dreta, comença la sendeta que va baixant-nos cap a Carrícola. Encara ens quedarà alguna sorpresa grata abans d’arribar al calvari i al poble. Com bé diu el cartell de la carretera, la xispa de la Vall.  L'assegurança col·lectiva contractada per l'Associació Cultural Marge Gros dóna cobertura a aquelles persones que han pagat la quota anual. Si la voleu tenir en aquesta excursió, els cost serà de 5 €

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada