dimarts, 17 d’abril del 2018

CONVOCATÒRIA OFICIAL I SINOPSI RUTA PELS VOLTANTS DE RUGATDE RUGAT A LES NEVERES DE LA BARCELLA I EL PALLER

( LA VALL D'ALBAIDA)


LLOC:                       RUGAT

DATA:                       29 d'abril de 2018
LLOC DE TROBADA:  Ronda Sud ( Daimús)
HORA:                       Eixida 8,00 h.
                              
DUES PER UNA
UNA: FINS LA NEVERA DE LA BARCELLA O DEL CASTELLET.
DIFICULTAT:
BAIXA-MITJANA
QUILÒMETRES:
13
TEMPS ESTIMAT:
4 HORES 
DESNIVELL:
410 metres
I DOS: CONTINUAR FINS LA NEVERA DEL PALLER
DIFICULTAT:
MITJANA
QUILÒMETRES:
15
TEMPS ESTIMAT:
4,45 HORES 
DESNIVELL:
470 metresTornem a la Vall d’Albaida. I tornem a Rugat. Aquesta vegada per a recordar indrets visitats en altres rutes: la nevera de la Barcella i del Paller.
Era gener del 2012 quan vam fer, des de Salem, la senda dels Nevaters. Ara ho farem des de Rugat. Però abans d’enfilar-nos pel barranc que puja a les Penyes Llúcies, passarem per l’Assud del Molí. Fins ara tot pla però, encara que ho semble, la terra no és plana i comencem a pujar.

Xino-xano arribem a l’encreuament amb la Casa Barranca. Allí trencarem cap a la dreta per dirigir-nos cap a les Penyes Altes. Per recuperar-nos de la pujada, passada la Casa Barranca, tenim una zona planera fins passar la Font de l’Estaca. Queda a la dreta, nosaltres seguim rectes.

Les alegries duren poc, hem de tornar a pujar. Tranquils, el més difícil ja ho hem fet: hem pujat més de 300 metres. Qui arribe fins la Barcella li queden solament un centenar metres de desnivell i un quilòmetre de recorregut. Però no pensem amb el que ens falta, gaudim del paisatge, de les plantes, de les vistes, de les olors, de la conversa amb les companyes i companys... I prengueu nota, per a una futura ruta, Corral de Copovi o de Poldo i mirador de l’Àguila.
Sense adonar-nos-en ja som a la nevera de la Barcella o del Castellet. Extraordinàries panoràmiques. Fins i tot, si tenim un dia clar, podem veure la Foradà de la Vall de Gallinera. Toca esmorzar.

Els més agosarats faran uns dos quilòmetres i mig més fins la nevera del Paller. Inclouen gratuïtament un significat desnivell en el darrers metres. Però, una vegada més, pagarà la pena. El Benicadell, majestuós, imponent, al nostre davant. Panoràmiques de la Vall d’Albaida i del Comtat, impressionants. Però cal tornar per a agrupar-nos amb els que esperen en la Barcella. I baixada cap a casa. Però amb una lleugera variant: baixarem pel barranc on està situat el Corral d’El Roig. Compte amb la baixada, terreny de pedra solta. Sortosament és un tram curt i de seguida arribarem a una pista forestal que ens retornarà cap el barranc del Llop i Rugat. 

Comencem a pensar amb el dinar. Ens l’hem guanyat, fins i tot les postres.

Ací us deixem l’enllaç al Wikiloc on podem veure amb més detall la ruta.
https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/rugat-nevera-del-paller-21848375
Salut i bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada