dimarts, 28 de juny del 2016

CONVOCATÒRIA I SINOPSI VII RUTA NOCTURNAVII RUTA NOCTURNA

LES ASMEITES

L'ATZÚBIA

LOCALITAT:                L'ATZÚBIA


DATA:                         9  de juliol 2016

LLOC DE TROBADA:     Ronda Sud ( Daimús)

HORA:                         6,15 vesprada

GRAU DE DIFICULTAT: BAIX amb algun tram moderat

DESNIVELL:                 molt assumible


QUILÒMETRES:            6 aproximadament

TEMPS ESTIMAT:          segons dure el sopar   

INFORMACIÓ:              margegros@gmail.com

Cal  anar preparats per caminar per la nit!


SINOPSI

L'Asmeita, lloc de confluència d'aigües com proposà al seu dia Joan Coromines, però també indret de desacords territorials entre les valls de Pego i Gallinera. L'Ombria, terra de tresors, ànimes, de lluita per la terra. Benimataix, topònim remot, ressuscitat. Les Forques, el Través, el Clotal...el Gelibre, l'Atzúbia. Alguns dels bells noms, dels formosos paratges, que recorrerem en la VII Ruta Nocturna amb els nostres amfitrions de l'Atzúbia: els amics i amigues de Benimataix.


Ens trobarem a les  6,15 de la vesprada a la Ronda Sud de Daimús per dirigir-nos cap a l’Atzúbia. En arribar-hi ens agruparem a la plaça del poble, carrer del Pont (popularment el Cantó la Font), enfront de l’Ajuntament. 


Passarem pel carrer Principal, deixarem a la nostra esquena l’imponent campanar de l’església, dedicada a sant Vicent Ferrer, i podrem contemplar algun exemple de l’arquitectura popular, com el color blau amb què durant molt de temps es pintaven els llindars de les portes i finestres. 


Arribem a un creuament: a mà dreta hi ha l’antic camí de Cocentaina, i a l’esquerra el camí  de les Forques, el qual seguirem durant uns 15 minuts per una pista flanquejada d’horta i sempre tenint com a referència el Gelibre al davant. 

Hi veurem el senyal que indica cap al castell de Gallinera, o Benirrama (PRCV 58) i Asmeites (SL), prendrem aquest camí. Caminem uns 10 minuts entre bancals de tarongers fins que veiem el senyal que indica, novament a l’esquerra, l’ascens per la senda de l’Asmeita, senda que no té res que envejar a la famosa “Catedral del Senderisme”, en el barranc de l’Infern: escalons de pedra desgastada pel pas del temps i del bestiar ens faciliten la pujada, entre oliveres, garrofers, pins i matollar. 

Després d’haver ascendir suaument per la senda empedrada i per l’obaga al camí de l’Ombria. Haurem tardat uns 40 minuts. Si girem la vista, tenim a la nostra esquena el castell de Forna. Agafem el camí a l’esquerra i en uns 10 minuts ja ens trobem en el pla de la partida de l’Asmeita. Abans, però, haurem vist les devastadores conseqüències de l'incendi del mes de maig de 2015. Això no obstant, ens alegrarem en comprovar com la sàvia natura es regenera sense presa.En arribar-hi pararem taula i farem festa. Textualment.   Però si alguna ànima inquieta vol continuar fins el pla del Miserà,   agafarà el camí que trobarà a mà dreta i que, ràpidament, es transforma en un sender costerut que, en uns 20 minuts, ens porta quasi al final de la camí que puja de l’Atzúbia al Miserà. Ara sols cal seguir-lo i, en un tres i no res, ens trobarem dalt de l’altiplà. Però caldrà tornar amb celeritat, ja que el sarau estarà a punt de començar.


Després de sopar i enraonar plàcidament,   reprendrem la tornada cap al poble. La nit aconsella agafar l'ample camí, hui elegantment mudat, que condueix a la cruïlla amb el que puja al castell de Gallinera. El deixarem de banda, molt amablement, i continuarem per la dreta pel  de les Forques. La baixada serà preciosa, amb una vista impressionant. A l'era de la Creu ens concentrarem i acomiadarem. Definitivament, ja serà estiu. 


 L'assegurança col·lectiva contractada per l'Associació Cultural Marge Gros dóna cobertura a aquelles persones que han pagat la quota anual de 2016.Si la voleu tenir en aquesta excursió, el cost serà de 5€.    


 L'assegurança col·lectiva contractada per l'Associació Cultural Marge Gros dóna cobertura a aquelles persones que han pagat la quota anual de 2016.Si la voleu tenir en aquesta excursió, el cost serà de 5€.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada