diumenge, 28 de desembre del 2014

US ESGUITEM UNA MICA.



ESGUITS ( PRIMERA PART )


Les primeres expedicions d’avantguarda de Marge Gros estan realitzant en aquests dies diferent incursions pel nostre territori. Les informacions que ens arriben són altament esperançadores. Un grapat de noves rutes s’estan preparant resultat del treball, aventurat i esforçat, d’aquests autèntics cavallers de fortuna.
Resultat, doncs, d’aquestes valuosíssimes notícies, hem preparat aquesta efímera secció, la qual estarà formada per dos capítols, breus però intensos.
Què són aquests esquitxos? Són projeccions, intencions, de possibles marxes que realitzarem durant l’any 2015, flaixos amb un cert caire oníric. Però com els somnis també poden convertir-se en realitat, us proposem que fantasiegeu  amb nosaltres.
En aquest primer lliurament us proposem 3 llocs que a hores d’ara formen part de l’esborrany del programa EN RUTA 2015. No són tots els indrets que recorrerem, no són contundentment segurs, però són potencialment probables. Us deixem, per tant, amb els tres primers esguits. Intenteu forçar la imaginació.

PRIMER ESGUIT



Amb un Cantó Pinyó,       
lloc de cita amb tothom;
amb el Barranc del Cinc
com dos braços oberts.
Allí hi ha una glorieta
que ensenyen als infants
i que els dóna cabuda
quan s'han cansat d'anar;
i els té fins que se'n van
al món millor que ens diuen;
rient pels qui li vénen,
plorant pels qui se'n van
va coneixent-t'ho tot
el meu poble ...

 ( Ovidi Monllor)





SEGON ESGUIT

Amb la Guerra Civil, pel desenvolupament d´una important indústria bèl·lica a Alcoi, Albaida, Bocairent i Ontinyent al servei de la República, es va introduir la Vall d´Albaida dins dels objectius franquistes. Aquesta situació va afavorir que l'exèrcit republicà necessitara reforçar la defensa de les costes valencianes. Així, una sèrie de factors van determinar la construcció de l´aeròdrom de Missena i els refugis.
( FONT: https://arqueologiaindustrial.wordpress.com/2011/05/04/)






TERCER ESGUIT

Aquest castell, actualment en ruïnes, es trobava a dalt d'una enorme penya a dalt de l'actual poble de M... Era d'estil gòtic i fou construït per l'Orde del Temple. Després que aquesta Orde de cavalleria quedara dissolta, es creà l'Orde de M... que ocupà la fortificació en lloc de l'anterior Orde, sent la seua casa mare i funcionant com a convent, on els monjos de l'orde seguien la regla de Sant Benet. El nom del convent era Sacre i Reial Convent de l'orde de Santa Maria de M... i Sant Jordi d'Alfama, per l'orde que l'ocupava.
(Font: http://ca.wikipedia.org)





2 comentaris:

  1. Interesants esguits, esperem acabar esguitats de la flaire de les herbes aromatiques i de les floretes , properes, del primera obcio.
    La segon es de grat record per alguna persona, sempre es interesant anar a una
    Pobla amb un titol nobiliari, que ens porta records de la nostra adolescencia, i que per cert fa anys que no visitem. Per cert eixos records ens porten a pensar en aquelles motos de la nostra adolescencia (derbi, Montesa) hi haura que anar pensant en traureles del oblit i llevarlos la pols i tellarines, per poder anar al tercer desti.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Exquisit comentari que deixa a les palpentes de qualsevol ( i amb mots tan suggeridors, íntims, sensibles) els llocs que preveiem visitar. Enguany és temps de recordar, amb una mica de nostàlgia i melangia, un altre temps que ara pretenem recuperar i gaudir.

      Elimina