dimecres, 9 de juliol del 2014

SINOPSI V RUTA NOCTURNA: EL BANCAL DE LA CREU (LLOCNOU DE SANT JERONI)
CONVOCATÒRIA OFICIAL
I
SINOPSI DE LA RUTA

V RUTA NOCTURNA
EL BANCAL DE LA CREU
( LLOCNOU DE SANT JERONI)


LOCALITAT:                Llocnou de Sant Jeroni

DATA:                         12 de juliol de 2014
LLOC DE TROBADA:     Ronda Sud ( Daimús)
HORA:                         7 de la vesprada
DIFICULTAT:                BAIXA I UN PESSIC
DESNIVELL:                 450 metres (*)
QUILÒMETRES:            9,300 (*)
TEMPS ESTIMAT:          4 hores
INFORMACIÓ:               margegros@gmail.com     

(*)  Marge Gros està incorporant les noves tecnologies al disseny de les rutes futures per tal de facilitar tota la informació possible, amb un grau de precisió màxim. Estem de prova, però ja podríem afegir a la informació adés detallada el següent: velocitat mitjana: 3,18 km/h; velocitat màxima: 5,40 km/h; elevació màxima 504 m (en peus, amb calcer o no, 1654); les calories cremades; si ens despentinem en arribar dalt; si suem molt o poc; si farà olor, o no...


SINOPSI DE LA RUTA
Parlar de la nocturna de juliol de 2014 és parlar de la Cuta, una de les rutes més emblemàtiques i més sorprenents per a aquella gent de Marge Gros que l’hivern de 2011 descobrírem aquesta serralada a tocar de casa, en el terme de Llocnou. Però és parlar del lamentable incendi que es desencadenà el juny de 2012, les restes del qual veurem el proper dissabte, i al qual Marge Gros dedicà unes paraules que portaven per títol “Foc en l’ànima”.


Amb la puntualitat germànica que ens caracteritza, eixirem de la Ronda Sud de Daimús a les set de la vesprada. Aquelles persones que ho vulguen ens poden esperar a l’església de Llocnou de Sant Jeroni. Des d’aquest punt començarà la nostra ruta pel PR-CV 400. Començarem a caminar a les 7 i mitja, travessarem el pont que passa per damunt de la CV-60 i entre bancals de pedra i tarongers anirem acostant-nos a la granja de gallines que hi ha a tocar ja de la serra. Els efectes del sinistre començaran a fer-se visibles: tristos cadàvers de fusta morta, terra remoguda, bancals assolats, color de dol i cendra... Resseguirem el barranc de la Cuta, passarem per davant de la canalització i l’aqüeducte que en altres èpoques serviren per dur les aigües generoses al poble. 


En arribar a la pedrera abandonada, prendrem la pista de l’esquerra. Començarem a pujar entre gegantins pins socarrats i alguns encara amb la fulla verda. En arribar al Ranxo, trobarem la senyalització que ens indica que hem recorregut uns 2750 metres, i que ens en queden 1946 per arribar a la nostra destinació. 


 Agafarem novament la pista de l’esquerra. A un costa, a la nostra esquerra, la serreta del Bancal de la Creu, a la dreta, la Cuta. Seguirem pujant suaument. El paisatge ens dirà que encara hi ha vida: ruscos d’abelles a l’esquerra, falagueres lluint el seu verd novell, baladre, lligabosc, bancalets sembrats de cereals per alimentar les perdius... I la font del Frare que, miraculosament, encara raja aigua. Sense adonar-nos arribarem a un creuament de camins: a la dreta ens enfilaríem cap a la Cuta; recte baixaríem a Castellonet; i a l’esquerra, cosa de 500 metres, l’última pujada per aplegar al punt final, l’alt del Bancal de la Creu
Paga la pena l’esforç: posta de sol darrere de la Serra Grossa (a la Vall d’Albaida). Als nostres peus, Llocnou i Almiserà; a la dreta Castellonet, Ròtova i Alfauir; més allà el castell de Palma, Marxuquera; i, barrant-nos la vista, el Mondúver i la Falconera, que ens deixaran veure un poc de mar.
Queda alegrar el cos amb bones menges, bons beuratges, i bona companyia. I després, quan ho considerem, desfarem camí. Ens acompanyarà en la baixada la lluna plena, algun mussol solitari i el cant dels gris.
Si voleu veure la ruta, CLIQUE ACÍ


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada