dijous, 1 de gener del 2015

TRES ESGUITS, UN SOMNI I QUI-SAP-LO D'IL.LUSIONS





      ESGUITS 
( SEGONA PART I ÚLTIMA PART )



Carregats al muscle amb un cabàs d'espart com a únic equipatge,  els cavallers de fortuna han retornat a terra nostra enlluernats, atordits i embriagats de contemplar nous paisatges, de fitar bocabadats  mons desconeguts i espais per redescobrir. Carregats de sensacions inimaginables, ens han fiat confidencialment tres esguits realment sorprenents. Tres esguits, un somni i qui-sap-lo d’il·lusions. 


                       QUART ESGUIT

El poblat ibèric Castellar de Meca  es localitza al terme municipal d'... (País Valencià), sobre un llarg turó anomenat Serra del Mugrón, dins la finca anomenada "Cases de Meca".
La planta del jaciment té unes 15 Ha., amb un extensió d'uns 800 m en direcció est-oest, muralles ciclòpies, nombroses cisternes i cases tallades a la roca, així com ceràmiques ibèriques, romanes, islàmiques.

(Font: http://ca.wikipedia.org/)






CINQUÉ ESGUIT

Gran excursió a vora mar, d'eixes rutes que sempre tens pendents i molt a prop i la vas deixant fins que un dia et decideixes a realitzar-la.
A les 9 del matí començàvem la passejada al pàrquing de la cala Moraig. Ens dirigim cap a la cala Llebeig i anem per la senda, pausadament, gaudint de les coves i, sobretot, de les fantàstiques vistes cap al litoral, el poc que ha deixat la voràgine urbanística. Malgrat això,  és una meravella.
 (Font: http://fentmarxa.blogspot.com.es/)





                        SISÉ ESGUIT

Al passar el Montagut tenim dues opcions: si agafem un corriol que puja molt fort a l’esquerra, buscarem un collat que ens mena al cim del Comptador. Si seguim rectes per un tram una mica confús, arribarem a la Teixera. Ja en els crestalls del Montagut hi ha algun que altre teix. Però serà quan entrem al barranc de la Teixera quan veurem el que ha quedat d´un antic bosc de teixos. Deia Antoni Calero Picó a la Guia Excursionista de M... que era un indret màgic, envoltat per boira i silenci.




SOMIEM UNA MICA MÉS...

Llit fòssil, abandonat i sec, d’un antic riu subterrani i...dinosaures. A una distància moderada, ens endinsem en un món prehistòric, difícilment imaginable a no molts quilòmetres de casa. Es farà realitat aquest somni?






                       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada