diumenge, 10 de novembre del 2013

BREU RESENYA IL-LUSTRADA SOBRE ELS TRANSGÈNICS



Transgènics: l’agricultura basada en la biotecnologia
Conferenciant:
Maria Dolores Planes Ferrer, Doctora en Ciències Biològiques

Passat divendres 8 de novembre encetàvem el primer acte del Vè Novembre Cultural que organitza Marge Gros amb la conferència que ens va oferir Maria Dolores Planes Ferrer, Doctora en Ciències Biològiques.


 Perfectament estructurada i molt didàctica, la conferenciant ens va parlar del controvertit tema dels transgènics, des de la selecció de les llavors de l’home neolític  fins l’aplicació de la biotecnologia que es du a terme en l’actualitat, passant per l’anomenada revolució verda de mitjans de segle XX. 
Destacable fou assenyalar els principals avantatges que suposa aquesta tecnologia, però així mateix no va oblidar els possibles problemes i riscos que pot provocar.

Va concloure la seua exposició assenyalant que en el present no existeix consens entre els científics que treballen en el camp dels transgènics i aquells que prenen una postura més ecologista. Per a Maria Dolores Planes, no podem donar les espatlles a la tecnologia, però el que cal fer els que els governs reclamen i exigisquen  un correcte etiquetatge d’aquests productes i que siga el consumidor qui determine què vol posar en la seua cistella de la compra.



Acabada la conferència, es va obrir un interessant torn de paraula on va quedar palès les diferents postures que existeixen sobre aquesta polèmica qüestió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada