EL XARPOLAR

EL XARPOLAR

diumenge, 25 de juny de 2017

PROGRAMACIÓ TERCER TRIMESTRE 2017
CAMINANT AMB L'ESTIU

25 de juny de 2017

Durant l'estiu ens adaptem. Busquem l'ombra,  cerquem la fresca, però no li tenim por a la calor ( va, no massa!). Canviem de roba, ens despullem (controladament, oi?), mudem de color i de costums. Caminem pel matí, per la vesprada i per la nit. Sota el sol, la lluna i les estrelles. Dinem, berenem i sopem. Vivim!

 


VIII RUTA NOCTURNA: L'ASMEITA

Lloc: l'Atzúbia.
Data: 15 de juliol, dissabte.
FÀCIL


L'Asmeita s'ha convertit des de fa uns anys en el nostre santuari, en  lloc de pelegrinatge anual  on venerem el prodigiós Gelibre.  
Porta estratègica entre la vall de Gallinera i la vall de Pego. Entre la feréstega muntanya i la imprevisible mar.
Paisatge harmònic,  recuperat rítmicament després de la desolació.
Lloc de trobada amb els amics i amigues de Benimataix, de l'Atzúbia, de la Marina Alta. 
Nit màgica, lúdica, sensual...


LA FONT DE LLORET

Lloc:  Marxuquera
Data: 26 d'agost. Vesprada de dissabte.
FÀCIL

Als contraforts de la serra Grossa. En el camí de Pinet. La Marxuquera. Corrals de cabres. Basses i tarongers abancalats. Comença la sendeta. Pins ressecs a esquerra i dreta. Garrofers tortuosos. L’estret d’Ataranes que ens abraça, ens engul. Entrem en un indret menut, màgic, mític, místic. Ombra. Baladre, heura, joncs i molsa. La fresca i bella falsia de pou. Aigua que brolla. La font de Lloret. I un poc més amunt, l’abeurador de la font Vella.    


LES DEVESES DEL SALER 

Lloc: València.
Data: 24 de setembre, diumenge.
FÀCIL

 Visitem la Devesa del Saler. Tot i que la podem haver recorreguda amb cotxe, camí de València, tot i que la podem conéixer com una platja propera a la capital, amb frondoses pinedes al seu voltant, la devesa és molt més que tot això. Cal entrar-hi i deixar-se sorprendre. La ruta que farem per la devesa recorre part d’una llengua de bosc mediterrani situada entre l'Albufera de València i la mar, d’uns 30 km de llarg, per 1 d’ample.   

 És un espai natural interessantíssim, bell i contradictori, format per diferents ecosistemes: dues barreres dunars, les mallades i l’albufera A més, hi ha una rica fauna que potser ens passarà inadvertida. Veure també com aquest ecosistema ha estat alterat al llarg dels segles per l’acció de l’home: tales, repoblaments, dessecacions i el dràstic intent d’urbanització dels anys 70, intent que en alguns llocs ha desequilibrat i degradat l’entorn. Malgrat tot paga la pena fer una passejada per la devesa, per l’antic camí de València al Perellonet, passejada que no ens deixarà indiferents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada