dimarts, 4 de juliol del 2017

CONVOCATÒRIA OFICIAL I SINOPSI VIII RUTA NOCTURNA




VIII RUTA NOCTURNA


L'ASMEITA

LOCALITAT:                L'ATZÚBIA

DATA:                         15  de juliol 2017

LLOC DE TROBADA:     Ronda Sud ( Daimús)

HORA:                         7 vesprada. Eixida a les 7,15.

GRAU DE DIFICULTAT: BAIX amb algun tram moderat

DESNIVELL:                 molt assumible


QUILÒMETRES:            6 aproximadament

TEMPS ESTIMAT:          segons dure el sopar 

INSCRIPCIÓ I INFORMACIÓ:  margegros@gmail.com fins DIJOUS

                                  13 de juliol. 



Cal  anar preparats per caminar per la nit!



SINOPSI

Un any després tornem a l'Asmeita. Realitzarem el mateix trajecte, però res no serà igual perquè hi hauran passat més de tres-cents seixanta-cinc dies. Mínims canvis que produeixen grans transformacions. O és a l'inrevés? Un any després visitem l'Asmeita i redactem la mateixa sinopsi, o quasi. Qüestió de detalls... però els detalls són fonamentals en la vida.
Un any més tornem a l'Asmeita on ens esperaran les companyes i companys de Benimataix. Un any més viurem una nit diferent...

( Imatges de la ruta de l'any passat)


Ens trobarem a les  7 de la vesprada a la Ronda Sud de Daimús. A les 7,15 eixirem cap a l’Atzúbia. En arribar-hi ens agruparem a la plaça del poble, carrer del Pont (popularment el Cantó la Font), enfront de l’Ajuntament, i començarem a caminar prop de les 8. Passarem pel carrer Principal, deixarem a la nostra esquena l’imponent campanar de l’església, dedicada a sant Vicent Ferrer, i podrem contemplar algun exemple de l’arquitectura popular, com el color blau amb què durant molt de temps es pintaven els llindars de les portes i finestres. 






Arribem a un creuament: a mà dreta hi ha l’antic camí de Cocentaina, i a l’esquerra el camí  de les Forques, el qual seguirem durant uns 15 minuts per una pista flanquejada d’horta i sempre tenint com a referència el Gelibre al davant. Hi veurem el senyal que indica cap al castell de Gallinera, o Benirrama (PRCV 58) i Asmeites (SL), prendrem aquest camí. 



Caminem uns 10 minuts entre bancals de tarongers fins que veiem el senyal que indica, novament a l’esquerra, l’ascens per la senda de l’Asmeita, senda que no té res que envejar a la famosa “Catedral del Senderisme”, en el barranc de l’Infern: escalons de pedra desgastada pel pas del temps i del bestiar ens faciliten la pujada, entre oliveres, garrofers, pins i matollar. 




Després d’haver ascendir suaument per la senda empedrada i per l’obaga al camí de l’Ombria. Haurem tardat uns 40 minuts. Si girem la vista, tenim a la nostra esquena el castell de Forna. Agafem el camí a l’esquerra i en uns 10 minuts ja ens trobem en el pla de la partida de l’Asmeita. 

En arribar-hi pararem taula i farem festa. Textualment.   Però si alguna ànima inquieta vol continuar fins el pla del Miserà,   agafarà el camí que trobarà a mà dreta i que, ràpidament, es transforma en un sender costerut que, en uns 20 minuts, ens porta quasi al final de la camí que puja de l’Atzúbia al Miserà. Ara sols cal seguir-lo i, en un tres i no res, ens trobarem dalt de l’altiplà. Però caldrà tornar amb celeritat, ja que el sarau estarà a punt de començar.

Després de sopar i enraonar plàcidament,   reprendrem la tornada cap al poble. La nit aconsella agafar l'ample camí, hui elegantment mudat, que condueix a la cruïlla amb el que puja al castell de Gallinera. El deixarem de banda, molt amablement, i continuarem per la dreta pel  de les Forques. La baixada serà preciosa, amb una vista impressionant. A l'era de la Creu ens concentrarem i acomiadarem. Definitivament, ja serà estiu. 


L'assegurança col·lectiva contractada per l'Associació Cultural Marge Gros dóna cobertura a aquelles persones que han pagat la quota anual de 2017. Si la voleu tenir aquesta excursió, els cost serà de 5

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada