dimecres, 11 de gener del 2017

CONVOCATÒRIA OFICIAL I SINOPSI DE LA RUTA PER LES CALES DE CALP I BENISSA



                                                          NOVA DATA!!!



CONVOCATÒRIA OFICIAL I SINOPSI DE LA RUTA

ENTRE CALES I PENYA-SEGATS

CALP I BENISSA


LOCALITAT:            Calp - Benissa
DATA:                    5 de febrer de 2017
LLOC DE TROBADA:Ronda Sud ( Daimús)
HORA:                     7,45 h. del matí. Eixida 8,00 h.
DIFICULTAT:           FÀCIL
DESNIVELL:             Assequible

QUILÒMETRES:        9,5  aproximadament
TEMPS ESTIMAT:     4- 4,30 hores

RECOMANACIONS:   Si el dia ix assolellat, anirà bé estar proveït d'aigua, bona gorra, crema protectora i ulleres de sol (color a gust de cadascú).

    
SINOPSI  DE LA RUTA

Un anys més, ens congregarem al parc perfumat de murta i pi, encara tremolant de fred i arrupits de son. Però en arribar a Ifac, ens besarà el sol, ens envoltarà el cel,  ens encegarà el blau, tastarem la sal i ens abraçarà el mar immens.



Comencem l'any nou amb una ruta marinera, ben marinera. Partim de la zona de la Caleta de Calp  fins arribar a la cala Baladrar, ja en terme de Benissa. Ruta ben indicada i de fàcil recorregut.
     Eixim de la Caleta per la Calalga i, a uns dos-cents metres, s'obri a la dreta una bellíssima senda retallada entre xalets, a l'esquerra, i una barana de fusta, a la dreta, que ens evitarà caure pels penya-segats que ens acompanyaran durant quasi tot el recorregut. El punt de referència en l'horitzó, al nord-est, és el cap d'Or i la seua torre de guaita, ja a Moraira. Però de tant en tant girarem el cap per contemplar el penyal gegantí reflectint-se en l’aigua. 







El caminiu va muntant i baixant suaument. De tant en tant apareix algun raconet que ens convida a seure en un banquet col·locat estratègicament, o un panell informatiu ens parla de la flora i la fauna del paratge. Passem la petita cala del Mallorquí.


     Arribem a la cala Bassetes, i baixem a un petitíssim port i centre de busseig. Tornem a pujar. Un altre banquet resguardat del sol ens convida novament a recrear-nos en les vistes. Apleguem a altre punt d'interés, a les restes de l'antiga pedrera d'extracció de tosca, lloc on la mà de l'home va deixar al llarg dels segles unes formes capricioses en la roca. 





Reprenem la marxa. Al moment una nova àrea de descans, amb tauletes i ombra refrescant, ens torna a convidar a pausar la marxa i buscar la silueta del gegant Ifac.


     Apareix la cala Fustera que competeix amb les altres per ser la més bella. Fa olor a alga, a posidònia. Les gavines retallen el cel. L'aigua ara és de color turquesa. I sobtadament apareix la minúscula cala Pinets, on destaca la Mar Morta, un fenomen geològic curiós.


     Desapareix la barana i deixem els penya-segats. Desapareix la mar. Pugem pel carrer Pinets rodejats de xaletets mil, de blanques parets impolutes. En arribar a la CV-746, prenem el carrer Cirer que s'obri a la dreta, zona de pins adults i d'antigues casetes de camp, amb restes de bancals de pedra seca. Passem un barranquet que si resseguírem ens duria a una cala molt amagada, la cala Llobella. La barana ha reaparegut.



     Pugem a un raconet verd de pins adults entre els quals torna a veure's la mar. I tornem a baixar, ara a la cala Advocat, que identificarem perquè en el centre hi ha un espigonet que aprofiten els pescadors de canya per passar l'estona. 






Arribem al final. Queda una última cala, però, per arribar-hi, cal resseguir uns dos-cents metres per la carretera comarcal. Baixem finalment a la cala Baladrar: xalets a tocar de l'aigua, miradors i tauletes per a reposar, olor a sal i a alga, pedres retallades pel valivé de les ones, fòssils, i mirant al sud-oest, l'imponent Ifac.


     Cal tornar per on hem vingut. Si adés el punt de referència era el cap d'Or, ara tindrem de tant en tant, la serra de Bèrnia, l'Oltà i el morro de Toix, però quasi sempre present el gegant Ifac.



  L'assegurança col·lectiva contractada per l'Associació Cultural Marge Gros dóna cobertura a aquelles persones que han pagat la quota anual de 2016. Si la voleu tenir en aquesta excursió, el cost serà de 5€.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada