dilluns, 2 de gener del 2017

PROGRAMACIÓ EN RUTA 2017: PRIMER TRIMESTRE




EIXIDES HIVERNENQUES
2 de gener de 2017

2017 ha vingut carregat de rutes i de ganes de caminar. Després de la frustrada ruta del mes de desembre, tenim molt apetit d'adelitar-nos del silenci i dels sorolls de la natura. De paisatges coneguts i inversemblants.
Mar, barranc, riu. Tres noms que defineixen els tres trajectes del primer trimestre de 2017 per terres de la Marina i la Ribera. Tres rutes totalment diferents però que, alhora, demostren de forma ben palesa l'enorme varietat de la nostra terra.


- Per les cales de Calp i Benissa ( Calp - Benissa).  
Fa uns anys decidírem realitzar la primera ruta de l'any envoltats de la mar i enguany continuem la tradició. La data prevista de realització és el 22 de gener. Es tracta d'una ruta  fàcil i espectacular.
Caminant observarem  centenars de finques que pretenen amagar Ifac. Milers de xalets que envaeixen els antics bancals de vinya i es detenen davant les parets verticals. I de sobte es cabussen en el color turquesa de la mar.


Caminant observarem  el vol pausat de gavines. La llum encegadora. El suau trencar d'ones en el rocam de formes capricioses. L'escuma de la mar. Caletes que conviden a descalçar-se i posar el peus a l'aigua. Olor a alga. Gust a sal...Això i més és la ruta de la Caleta a la cala Baladrar. I Ifac es fa ben present...


- El barranc de l'Infern: la Cova Santa i la presa d'Isbert. ( La Vall de Laguar).
Ruta programada per al dia 19 de febrer. Imprescindible.
És tracta d'un  deute pendent.  El barranc de l'Infern, la ruta de les rutes pel cor de la Marina Alta. El trajecte inversemblant. Mil opcions, mil sorpreses.


Recorrerem una part de la ruta coneguda com la Catedral del Senderisme fins aplegar al llit del barranc. Menarem cap a la presa d'Isbert sense cap tipus de dificultat i coneixerem la història, diuen, d'un despropòsit. En canvi, per anar a la Cova Santa el sol que trepitjarem invita a anar amb molt de compte mentre observem una autèntica meravella de la natura. 



- Per la ribera del Xúquer: entre Riola i Polinyà 
( Riola - Polinyà).
El 12 de març ens desplaçarem al Xúquer. l' antic Devastador dels àrabs, que ens regala un passeig pausat, senzill i fàcil entre els seus meandres.



 Cada corba que dibuixen les seues aigües convida a seguir-la encuriosits. El terreny, envoltat de tarongers, és pla, sols retallat al fons per la serra de Corbera.  


 És l'hora de reprendre el camí de nou, és l'hora de continuar somiant.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada