dissabte, 18 de juny del 2016

PROGRAMACIÓ TERCER TRIMESTRE 2016: L'ESTIU



A L'ESTIU TOT EL MÓN VIU


(Guia de rutes refrescants del tercer trimestre)



  •  VII RUTA NOCTURNA:

LES ASMEITES

 

L'ATZÚBIA

9 de juliol de 2016

L'Asmeita és un dels paratges mítics de l'Atzúbia, als peus del Gelibre,  lloc on els nostres companys i companyes de Benimataix. Espai de Cultura de l'Atzúbia i Forna realitzem tots els anys la seua tradicional caminada nocturna. Enguany ens hem acomboiat i, tot junts, realitzarem aquesta plaent pujada i donarem , encara que amb una mica de retard, la nostra benvinguda a l'estiu. Ens espera una nit  agradable i delitosa a la llum de la lluna. Seduïts per ella,  confiem que el seu poder ens proporcione algun regal insospitat. 



  •          VIII RUTA DEL MARGE GROS:

ALS PEUS DEL MONDÚVER: DE LES FOIES AL MIRADOR DEL PLA DE L'ESMOLADOR

 

LA VALLDIGNA

20 o 27 d'agost de 2016

Aquest recorregut va de la font Nova de les Foies, o Foes, com solen dir ells, fins al mirador del pla de l’Esmolador. Passejarem per pista forestal, entre sotabosc i alguns gegants pins que en algun moment lluitaren contra el foc i li guanyaren la batalla. Passejarem per terres de senglars, entre la Valldigna al nord, i la vall de Xeraco al sud; entre el Mondúver, a la nostra esquena, i la Mediterrània al davant. 




  • EL CAMÍ DE LA COLÒNIA I LA COVA DE L'AIGUA



DÉNIA



25 de setembre de 2016

Cara nord del màgic Montgó, per tant zona d’ombria. Dénia i el seu mil·lenari port als nostres peus. El camí de la Colònia: camí que ens conta històries de fil·loxera,de pobresa i  colonització de les faldes del massís per abancalar la muntanya i intentar apaivagar la fam. Els grafits  romans de la VII legió Gemina, i grafits de bàrbars del segle XXI. I la cova de l’Aigua, vell lloc de culte. I… els Collons del Montgó. Ruta curiosa!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada