dilluns, 3 de novembre del 2014

HISTÒRIA DE SAM. DEUS EX MACHINA



PRESENTACIÓ

Aquest divendres 7 de novembre, a les 8 de la vesprada i en la Casa de la Cultura de Daimús, iniciem el VIé Novembre Cultural a Daimús, esdeveniment que organitza l‘Associació Cultural Marge Gros, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Daimús i de les diferents empreses que, anys rere any, el fan possible.  
Encetem, doncs, aquest nou cicle d’actes amb la presentació en primícia  del llibre: 


 
 Història de Sam. Deus ex Machina
de Vicent Enric Belda

Hi intervindrà també  Josep Calero, poeta i professor.




Vicent Enric Belda (Agullent, 1962) compagina la tasca docent  a l’IES l’Estació d’Ontinyent amb l’escriptura. Ha guanyat el Premi Samaruc amb L’estirp de l’horror i el Premi Vicent Silvestre de Literatura Infantil amb La llegenda de l’amulet de jade, que també va ser escollida per als White Ravens, la selecció que fa la biblioteca de Munic de les obres infantils i juvenils més destacades d’arreu del món. Amb El secret de Meritxell va guanyar per segona vegada el Premi Vicent Silvestre i també el Premi Samaruc de Literatura Infantil. Amb la novel·la Les ombres del bosc ha guanyat el XVII Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil. A més, ha obtingut el  16é Premi TINET de narrativa curta dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona pel relat ‘Vi bo’.
Hui ens presenta la seua darrera publicació Història de Sam. Deus ex machina, una novel·la  de ciència-ficció on ens planteja una reflexió sobre la naturalesa humana i el futur que volem per a la nostra espècie. Una  història apocalíptica amb un missatge d’esperança. 


SINOPSI

L’any 2120, la civilització humana pràcticament ha desaparegut després d’un virus letal. Les intel·ligències artificials robòtiques controlen un món on només han sobreviscut dos tipus d’humans: uns quants que van escapar del virus i uns altres que han sigut modificats genèticament i criats en granges, els beguins.

Sam és un robot personal que torna a funcionar després d’uns anys de suspensió. La missió que li encarrega la Intel·ligència Artificial és clara: capturar una jove anomenada Hanna. A mesura que s’endinsa en un campament d’humans, descobreix que Hanna no només és algú que guarda relació amb el seu passat cibernètic, sinó també una peça clau en la supervivència de la raça humana. 



Vídeo promocional del llibre:


                                                        
                                                          
Per saber més del nostre autor, visiteu el seu bloc La foguera de Max Brod.

 
Josep Enric Calero (Benigànim, 1970), és professor de secundària a l’IES Professor Manuel Brosseta de Banyeres de Mariola, però també narrador i poeta. Ha estat guanyador de diferents premis de narrativa breu al Vendrell i a Banyeres del Penedès, i de poesia a la Vall d'Uixó, el Penedès, Alberic i Castelló de la Ribera. El 4 d’octubre de 2014 publicava el seu poemari Camins de ferro i terra blanca, editat per Denes en col·laboració amb l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida i  pràcticament el mateix dia se li concedia el premi de poesia en valencià del 50é certamen literari convocat per l’Ateneu Cultural i Mercantil d’Onda, amb el poemari que du per títol Pa de dolor, obra que serà treta pròximament. 



 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada