dilluns, 2 de juny del 2014

SINOPSI RUTA A LLÍRIA



V RUTA URBANA: LLÍRIA

Data:                    15 de juny de 2014.
Lloc de trobada: Ronda Sud (Daimús)
Hora:                    8,30 del matí
Localitat:              Llíria.
Temps estimat:   Tot el matí.
Dificultat:              Fàcil i espectacular
Reserva autobús i dinar: margegros@gmail.com    fins dissabte  7 de juny i per rigorós ordre de confirmació.

SINOPSI

En aquesta V edició de les Rutes Urbanes comptem amb un guia excepcional: Vicent Escrivà i Torres. Vicent Escrivà  és natural de Daimús i arqueòleg municipal de Llíria, a més de  Director del Museu Arqueològic d’aquella ciutat del Camp del Túria. Cap persona com ell coneix els diferents indrets que gaudirem en aquesta extraordinària ruta, perquè Llíria, l'antiga Edeta, serà la destinació d'aquesta nova edició de les rutes urbanes de Marge Gros. 
Així mateix, serà la primera ocasió que deixem aparcats els cotxes a casa i agafem l’autobús. 

Una vegada a Llíria el full de ruta serà el següent:

A les 10 hores visita als monuments funeraris romans del carrer Sant Vicent, un dels conjunts més importants de l'antiga província romana d'Hispània, datats dels segles I-II DC que formaven part de l'antiga necròpoli d’Edeta. 

A les 11 hores visita als banys àrabs (hamman) construïts durant el segle XII fora del recinte emmurallat, edifici que complia funció social, higiènica i religiosa per a la societat musulmana.


Sobre les 12 hores pujarem a la “vila vella” i visitarem l'església del Bon Pastor, construïda com a hospital medieval en el segle XIV i que conserva una de les millors pintures al fresc del gòtic valencià, i l'església de Santa María o de la Sang, construïda en segles XIII-XIV sobre l'antiga mesquita major, de la qual encara es conserven alguns vestigis.


A continuació realitzarem una visita al Museu Arqueològic de Llíria on s'exposen les col·leccions que representen una mostra significativa de les cultures amb major presència en la ciutat, centrant-se fonamentalment en època ibèrica, romana i medieval.


Sobre les 14 hores baixarem cap a la Plaça Major on van ser construïts alguns dels edificis renaixentistes i barrocs més representatius de la ciutat: l'actual ajuntament de la ciutat, també conegut com “Ca la vila” i l'església parroquial de l'Assumpció. 


En aquesta mateixa Plaça major és on s'ha previst el menjar, en un restaurant de garanties, amb bons arrossos i una  qualitat contrastada. Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada