dijous, 5 de desembre del 2019

CONVOCATÒRIA I SINOPSI OFICIAL EL RIU VACA




EL RIU VACA


LLOC:                      XERACO/ TAVERNES DE LA VALLDIGNA

DATA:                       15 de desembre, diumenge. 
LLOC DE TROBADA:  Ronda Sud ( Daimús)
HORA:                       EIXIDA a les 8:00 h. 

GRAU DE DIFICULTAT:
FÀCIL
TEMPS ESTIMAT:
4 h aprox.


QUILÒMETRES:                            10 aprox. Circular


 INSCRIPCIONS: margegros@gmail.com fins divendres 13 de desembre

SINOPSI
El riu Vaca té el seu naixement a Simat, concretament davant del convent de Santa Maria de la Valldigna, en l’anomenada Font Major (font que s’alimenta del desguàs natural de l’avenc de la Donzella, a Barx). En eixir de Simat, travessa els termes de Benifairó i Tavernes fins arribar al de Xeraco. En el seu recorregut va recollint les aigües de les filtracions subterrànies del Mondúver, i les de l’afluent, el Vedell. Finalment, després d’un breu recorregut de 14 km, desemboca en un petit estuari, a la platja de Xeraco, en la frontera amb el terme de Gandia. 




Començarem aquesta fàcil i plàcida ruta al final de la platja de Xeraco, prop de la Goleta. Anirem per la riba dreta fins arribar al Gorg i la torre de Guaita. En aquest punt es troba la part més profunda i ampla del riu. A més destaca la torre que formava part del sistema de defensa ideat per a protegir la costa de possibles incursions de corsaris que en el segle XVI assolaven el litoral mediterrani.




Passarem per baix el creuament de carreteres, la que unix Xeraco i la seua platja amb la de Natzaret-Oliva. Tindrem sempre el riu a la nostra dreta, i a l’esquerra l’imponent massís del Mondúver i l’antiga zona humida del litoral, ara transformada en extensos camps de conreu.








De lluny veurem la casa de la Roqueta i un poc més enllà uns gegants eucaliptus que ens oferiran un poc d’ombra. Haurem arribat a la Ratlla, lloc que fa de límit entre els termes de Xeraco i Tavernes. Un poc més enllà trobarem el motor del terme i el Vedell. En aquest punt podrem optar per fer uns metres més o començar a desfer camí, ara per la riba esquerra, pel camí conegut amb el nom de Vora Riu. Passarem novament per davall de la carretera, per la torre de guaita i finalment haurem completat el recorregut.











Sols ens quedarà acostar-nos a la desembocadura del riu, al mirador de la Goleta, on les vistes del Mediterrani, el Montgó i el majestuós massís del Mondúver seran un bon premi final.









L'assegurança col·lectiva contractada per l'Associació Cultural Marge Gros dóna cobertura a aquelles persones que han pagat la quota anual. Si la voleu tenir en aquesta excursió, els cost serà de 5 €

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada