dijous, 3 de maig del 2018

IMATGES I CRÒNICA FRAGMENTÀRIA DE LA RUTA DE RUGAT A LES NEVERES DE LA BARCELLA I EL PALLER


 CONTEN LES CRÒNIQUES

Uns fulls escrits a mà, malmesos pel pas del temps. Unes quantes paraules inconnexes a causa de la humitat i la descura. Algun testimoni oral, potser massa parcial, tal vegada assaltat per una profunda emotivitat.
Res més. Poca cosa més coneixem  de la ruta a Rugat. Fragments.



FRAGMENT 1
Rugat. Lloc amable i estimat. Figures corpòries que marxen per un camí ampli, falsament planer. Aigua amagada de mirades superficials. Senda roja, suau. Pineda frondosa. Cors que palpiten per causes desconegudes. Esgotament esporàdic, etern. 





FRAGMENT 2
Corrua de caminants a ritme descompassat. S'intueix l'esforç. Potser la paor a allò desconegut. Paràlisi i renúncies primerenques. Física i química.
Es palpa la bellesa inequívoca del paisatge amagat per una densa suor que enterboleix els ulls. S'escolta el murmuri celestial d'ocells que  s'empolainen en les branques verdes d'arraconats arbres. Miratges de senders que no tenen  final i cansen l'ànima. 





FRAGMENT 3
Continuen els llacs de tinta sobre el paper. Ara es percep contentació. Els cossos s'encorben al voltat de la desmantellada nevera de la Barcella mentre s'alimenten i contemplem una vista fascinant. L'ànima reconquesta el cos. Parlen, riuen, callen... es fotografien.








FRAGMENT 4

Difícil tasca desxifrar textos indesxifrables. És complicat interpretar paraules viudes. Malgrat tot captem mots d'alegria, de benestar. De gratitud i felicitat. De sorpresa en observar el Benicadell i l'acollidora Vall d'Albaida.
És fàcil entendre que parlen de...






FRAGMENT 5
És complicat dir res més.





2 comentaris: